In haar kindertijd waren de koffers van haar grootmoeder voor Delphine Quirin heuse schatkisten. De jurken, kostuums en verkleedkleren die erin lagen, waren voor de toekomstige ontwerpster een belangrijke bron van inspiratie. Toen reeds konden vooral hoeden haar van de ene verbazing in de andere doen vallen.

Dankzij haar studies Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Luik krijgt zij de kans om een veelzijdige kennis te ontwikkelen, met een uitgesproken voorliefde voor zeer uiteenlopende artistieke talenten zoals Vermeer, De La Tour of Edward Hopper.

Na een opleiding tot hoedenmaakster, vestigt Delphine Quirin zich in 1996 als zelfstandig ontwerpster en maakt haar eerste hoeden, unieke op maat gemaakte modellen die voornamelijk bestemd zijn voor plechtige gelegenheden. Vervolgens opent ze een winkel in het historische centrum van Luik en borduurt verder op het stramien dat niet veel later de duidelijke en onvervalste uitdrukking zal worden van haar persoonlijkheid. Omdat ze openstaat voor alle procédés, leert ze al gauw het breiwerk kennen, dat gaandeweg haar lievelingstechniek wordt. In 1999 doet ze van zich spreken in Parijs met een mini-collectie handschoenen, sjaals, mutsen en – uiteraard – hoeden die gemaakt zijn van mohair en gekookte wol.

Delphine heeft haar draai gevonden. De hoedenmaakster ontwerpt nu regelmatig collecties die worden voorgesteld en verkocht op belangrijke beurzen in verschillende landen van Europa, de Verenigde Staten en Japan.
Dankzij haar inspiratie en smaak heeft Delphine Quirin haar doel bereikt: door af te stappen van conventionele modellen, maakt zij van de hoed opnieuw een toonbeeld van elegantie. Zij tovert hem om tot een alledaags, praktisch en licht accessoire, dat bij alle gelegenheden kan gedragen worden. Door de subtiele combinatie van kleuren en modellen weerspiegelen de hoeden van Delphine de hedendaagse smeltkroes van culturen en ideeën. Zij willen geen deel uitmaken van de vergankelijke cyclus van de mode, maar staan open voor de wereld die hen omringt en schrijven elke dag hun eigen verhaal.

Delphine Quirin, die gelukkig is in haar Luikse winkel, weigert om terug te grijpen naar de industriële confectie. Haar creaties worden artisanaal vervaardigd door een klein team van breisters, borduursters en naaisters. Hierdoor kan zij alle fasen van het productieproces van naaldje tot draadje opvolgen en er tegelijk voor zorgen dat de afwerking van haar breiwerk uiterst zorgvuldig gebeurt.